Μοναδικός διαγωνισμός του eteachers.gr για τα 19α Μερκούρεια

Δημοσιεύτηκε από
|
Το eteachers.gr διοργανώνει μεγάλο διαγωνισμό για τους αναγνώστες του. Η ιστοσελίδα μας κατάφερε να προμηθευτεί για εσάς 10 διπλές προσκλήσεις για τις θεατρικές παραστάσεις των 19ων Μερκούρειων του Δήμου Συκεών-Νεαπόλεως. Ο διαγωνισμός μας θα είναι για τη θεατρική παράσταση “Φωνάζει ο κλέφτης” στις 21 Αυγούστου όπου θα δοθούν 3 διπλές προσκλήσεις, για τη θεατρική παράσταση “Ελένη” στις 24 Αυγούστου όπου θα δοθούν 2 διπλές προσκλήσεις και τέλος για τη θεατρική παράσταση “Εσωτερικαί ειδήσεις” όπου και πέφτει η αυλαία των παραστάσεων με 5 διπλές προσκλήσεις.
Αναλυτικά για την ένταξή σας στο διαγωνισμό μας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
Α) Για τη θεατρική παράσταση “Φωνάζει ο κλέφτης” γράφετε το όνομά σας, το επώνυμό σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και “ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 1”.  Αποστολή μέσω mail στο info@eteachers.gr
Ο διαγωνισμός μέχρι τις 21 Αυγούστου 12μ.μ. όπου θα γίνει η κλήρωση. Οι τυχεροί νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από εκπρόσωπο της ιστοσελίδας μας για τον τρόπο παραλαβής των προσκλήσεων.
Β) Για τη θεατρική παράσταση “Ελένη” γράφετε το όνομά σας, το επώνυμό σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και “ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2”.  Αποστολή μέσω mail στο info@eteachers.gr
Ο διαγωνισμός μέχρι τις 23 Αυγούστου 12μ.μ. όπου θα γίνει η κλήρωση. Οι τυχεροί νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από εκπρόσωπο της ιστοσελίδας μας για τον τρόπο παραλαβής των προσκλήσεων.
Γ) Για τη θεατρική παράσταση “Εσωτερικαί ειδήσεις” γράφετε το όνομά σας, το επώνυμό σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και “ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 3”. Αποστολή μέσω mail στο info@eteachers.gr
Ο διαγωνισμός μέχρι τις 29 Αυγούστου 12μ.μ. όπου θα γίνει η κλήρωση. Οι τυχεροί νικητές θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά από εκπρόσωπο της ιστοσελίδας μας για τον τρόπο παραλαβής των προσκλήσεων.

Μερικά λόγια για τις θεατρικές παραστάσεις του διαγωνισμού μας.

“Φωνάζει ο κλέφτης”

Σκηνοθεσία: Βασιλης Μυριανθόπουλος
Σκηνικά: Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου-Ελένη Δουνδουλάκη
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Κλούβα
Παίζουν οι ηθοποιοίΥρώ Μανέ, Παύλος Ορκόπουλος, Δημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου,
Σταύρος Μερμήγκης, Χρύσα Κλούβα, Μαρία Γίτσα.


Ένας φτωχός λογιστής, υπερβολικά έντιμος, ο Τιμολέων Λάμπρου, βρίσκει στο δρόμο ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί πάει κατευθείαν στο σπίτι του κατόχου του, στρατηγού εν αποστρατεία, για να το παραδώσει. Ο στρατηγός, εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του, τον διορίζει λογιστή στην εταιρεία του, όπου όμως αποδεικνύεται ότι γίνονται μεγάλες καταχρήσεις. Όταν τις ανακαλύψει ο Λάμπρου, που για να παίρνει θάρρος αναγκάζεται να πίνει, τις αποκαλύπτει στο στρατηγό, αλλά αντί για επιβράβευση βρίσκεται στη φυλακή. Αιτία η σύζυγος του στρατηγού Λία που καλύπτει τον αδελφό της χωρίς να ξέρει ότι έχει καταχραστεί τα χρήματα του οργανισμού, κατηγορώντας το λογιστή για τρελό, απατεώνα και “εναντίον του συστήματος”, κάτι που συνήθως κάνει το στρατηγό έξαλλο. Όταν όμως αντιληφθεί την πραγματικότητα, η Λία θα δώσει τη λύση αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια και βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.
Παρότι το έργο γράφτηκε πριν από 55 χρόνια παραμένει επίκαιρο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο Δημήτρης Ψαθάς: «Ποτέ δεν έλειψαν από τον κόσμο και από την Ελλάδα φυσικά οι ενάρετοι, οι τίμιοι πατριώτες και οι ψεύτικοι πατριδοκάπηλοι, που φυτρώνουν σαν τις τσουκνίδες μέσα στα λουλούδια».

Ημερομηνία παράστασης: Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013
Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ
Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00

“Ελένη”

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαΐδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Νίκος Σαριδάκης
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πέμυ Ζούνη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αντώνης Καρυστινός, Νίκη Παλληκαράκη, Γιάννης Κοτσαρίνης, Γιώργος Τσαπόγας, Ευγενία Μαραγκού, Εύα Κάρτσακλα.
Χορός: Νίκη Παλληκαράκη, Ευγενία Μαραγκού, Σωτηρία Ρουβολή, Ηλέκτρα Καρτάνου,\ Κατερίνα Φωτιάδη, Εύα Κάρτσακλα, Μαρία Τζάνη, Νίκη Αναστασίου,Εύη Γιαννακοπούλου.

 

Η «ΕΛΕΝΗ» είναι χαρακτηριστικό δείγμα ιλαροτραγωδίας, μιας και εδώ το καθαρά δραματικό στοιχείο υπονομεύεται από το κωμικό. Η ίδια η υπόθεση του έργου, άλλωστε, τοποθετεί το εμβληματικό πρόσωπο της Ωραίας Ελένης όχι στην Τροία, αλλά στην Αίγυπτο. Στην Τροία, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή του Ευριπίδη, πήγε το αιθέρινο είδωλό της και η ίδια η Ελένη αμόλυντη, αθώα και άσπιλη περιμένει τον άντρα της στην Αίγυπτο, πιστή στο γάμο της. Κι έτσι ο Τρωικός Πόλεμος έγινε για ένα «πουκάμισο
αδειανό»…

Η παράσταση κινείται ακριβώς πάνω στη διαχωριστική γραμμή κωμικού και τραγικού κρατώντας τις λεπτές ισορροπίες που έν τέτοιο έργο απαιτεί, ενώ τονίζεται η «Πιραντελική» διάστασή του με το παιχνίδι μεταξύ του «είναι» και του «φαίνεσθαι». Η «άχρονη» όψη της παράστασης συνδυάζεται με τον ήχο ανακατασκευασμένων αρχαίων οργάνων μιας και ο συνθέτης της παράστασης, Νίκος Ξανθούλης, έχει διεθνή αναγνώριση σε καλλιτεχνικό και ερευνητικό επίπεδο στον τομέα της αναβίωσης της αρχαίας ελληνικής μουσικής.

Ημερομηνία παράστασης: Σάββατο 24 Αυγούστου 2013
Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ
Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00

“Εσωτερικαί ειδήσεις”

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό-κοστούμια: Μαγδαληνή Σίγα
Μουσική επιμέλεια: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Κωνσταντίνα Καστέλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δέσποινα Μπισχινιώτη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Φωτεινή Νέτσικα, Καίτη Λάζου, Χρήστος Μιχάκης, Κατερίνα Κεχαγιά, Ειρήνη Παυλίδου, Αλέξανδρος Χρυσάφης, Πέτρος Γούτας, Ζουμπούλης Παπαπαρασκευάς, Παντελής Πετράκης, Κώστας Βόμβολος, Θανάσης Τσαρούχας, Απόστολος Ντούλιας, Ιωάννα Γεωργαντά, Δήμητρα Χρυσάφη, Σωτήρης Γκουντσούδης, Αναστασία Τσακίρη, Σταμάτης Στάμογλου, Νίκος Τσολερίδης, Τέτα Δουμπάρατζη, Ζωή Στερικλή.

 

Γνώρισα τον Μάριο Ποντίκα στα 25 μου και ήταν για μένα μια συνάντηση με έναν εξαιρετικό ΄Ελληνα συγγραφέα αλλά και έναν πραγματικό δάσκαλο. Φώτισε τη ζωή μου, την καλλιτεχνική, σαν ένας φάρος. Με απίστευτη γενναιοδωρία. Μ΄ αυτή τη γενναιοδωρία θέλω να συναντώ κι εγώ τους μαθητές μου. Μπορούμε τώρα, κι ας είναι λίγο αργά, να δούμε πόσο δίκιο είχε; Θα ήθελα να θεωρήσουμε την παράσταση, σαν μια ωραία και αγαπημένη συνάντηση στην οποία καλέσαμε ένα φίλο (απ΄ τα παλιά) για να μας μιλήσει. Αν δε κάνω λάθος, η ανάγκη να ακούμε ανθρώπους με καθαρό μυαλό δεν έχει χαθεί ακόμα. Ανθρώπους που, αν μη τι άλλο, έχουν ταχθεί στον αγώνα τον καλό, με όποιο τίμημα.

Ημερομηνία παράστασης: Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013
Τιμή εισιτηρίου: 5 Ευρώ
Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Προσθεστε ενα σχολιο


πέντε + = οκτώ

Προτείνετε στο Google