ΔΕΘ – Ανεπανάληπτες περιηγήσεις στους ”μυστικούς κόσμους” του Ευγένιου Τριβιζά

Δημοσιεύτηκε από
|

Το σταθμαρχείο, δέντρα με πολύχρωμα μπαλόνια, μία πανέμορφη πλατεία με λουλουδένια σπίτια και παγκάκια συνθέτουν τον μαγικό κόσμο του μεγάλου μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, στο οποίο θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν οι επισκέπτες της 81ης ΔΕΘ.

Την θέση του Εργοστασίου Σοκολάτας έρχεται να πάρει ένα φαντασμαγορικό θεματικό πάρκο, εμπευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια και αγαπημένους ήρωες του καταξιωμένου Έλληνα δημιουργού. Το «Εξπρές των ονείρων», γνωστό και ως τρένο που…πάει παντού σας μεταφέρει σε μοναδικούς κόσμους, στο μουσείο της φαντασίας, την γειτονιά των μυστικών κόσμων, τα δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου και στην αίθουσα αφήγησης.

Οι «Μυστικοί κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά» ανοίγουν τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους και υπόσχονται μία μοναδική εμπειρία και ένα ταξίδι στην φαντασία και σε ένα παραμυθένιο κόσμο.

Το τρένο που πάει παντού

Σε μία μοναδική διαδρομή το τρένο σας περιμένει να επιβιβαστείτε και να δείτε χώρες και ξεχωριστά μέρη. Το Αυγατιγανιστάν, το Πιπερού, η Ολιγολάνδη, η Πολυγολάνδη, η Ασπριτανία, το Καστανόρυζο, η Φρουτοπία ξεδιπλώνονται μπροστά στους επισκέπτες μεταφέροντάς τους σε παραμυθένιους νέους κόσμους. Αφού «επιβιβαστείτε» σας περιμένει το ταξίδι στην Φρουτοποιία με τον Σωτήρη το καρπούζι να σας υποδέχεται στην είσοδο μοιράζοντας καραμέλες και σφυρίχτρες. Στη συνέχεια, σας περιμένουν η Μάτα η Ντομάτα, η Πουπού η αλεπού, η Καιτούλα η κοκέτα η κοτούλα για να σας οδηγήσουν στον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πϊκο Απίκο, όπου θα πρέπει να λύσετε αξεδιάλυτα μυστήρια.

Μουσείο της Φαντασίας

Στο Μουσείο της Φαντασίας θα ανακαλύψετε την πετσέτα που φορούσε στο λαιμό του ο Σωτήρης το σκουμπρί, όταν ετοιμαζόταν να φάει, το τεράστιο βάζο μουστάρδας του γίγαντα, ο μαγικός καθρέφτης της Δόνας τερηδόνας και θα μεταφερθείτε σε ένα μαγικό και παραμυθένιο σύμπαν.

Γειτονιά των μυστικών κόσμων

Μια πλατεία στην οποία κάθε πρωί πιάνουν κουβέντα οι γείτονες μεταξύ τους αλλά και με τους επισκέπτες ξεδιπλώνεται μπροστά στους επισκέπτες. Εκεί, γειτονεύουν τα σπίτια κάποιων από τους πιο γνωστούς ήρωες, το σπίτι της Μάγισσας που μισούσε τα κάλαντα, της Φρικαντέλας, το Λουλουδόσπιτο που χτίσανε τα 3 καλά λυκάκια για να προστατευθούν από τον Ρούνι-Ρούνι, το ύπουλο, κακό γουρούνι.

Δωμάτια του παραμυθένιου Μυστηρίου

Στα δωμάτια του παραμυθένιου μυστηρίου θα πρέπει να βρείτε τη λύση στους γρίφους και όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να …αποδράσετε! Διασκέδαση, ψυχαγωγία και σπαζοκεφαλιές συμπαρασύρουν τους επισκέπτες σε μια περιπετειώδη και απολαυστική περιήγηση.

Η Αίθουσα αφήγησης

Μικροί και μεγάλοι, ταξιδεύουν νοερά στους μυστικούς κόσμους του μεγάλου συγγραφέα, γίνονται ακροατές και δραπετεύουν έστω για λίγο, στον κόσμο της φαντασίας, στον κόσμο του αδύνατου μέσα από μία σειρά φανταστικών ιστοριών.

Προς το παρόν οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από τα ιδιαίτερα μυστικά που αποκαλύπτονται κατά της διάρκεια της 81ης ΔΕΘ προτού κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στις 24 Οκτωβρίου.

thestival.gr

Προσθεστε ενα σχολιο


+ ένα = δέκα