Διασχολική συνάντηση χορωδιών Θεσσαλονίκης από το Αρσάκειο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε από
|

To Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης οργανώνει τη 2η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, 19.00 – 21.30, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ. 195478/Δ2/02-12-2015) και πραγματοποιείται με τη σύμπραξη του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων και του Συλλόγου Αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Η Διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Από το το 1836 τα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας υποστηρίζουν την παιδεία και τον πολιτισμό σε όλες του τις μορφές και δεν έπαψαν να συμβάλλουν στην πολύπλευρη μόρφωση και καλλιέργεια των μαθητριών και των μαθητών τους.

Η προσφορά αυτή των Σχολείων αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σήμερα, καθώς στις δύσκολες περιόδους ο πολιτισμός είναι το ουσιαστικότερο εφόδιο για την ενθάρρυνση των νέων. Τα οργανωμένα χορωδιακά φεστιβάλ αποτελούν ένα δυναμικό κίνητρο για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι βρίσκουν στη χορωδία καταφύγιο και διέξοδο από τους πιεστικούς καθημερινούς ρυθμούς, αποκτώντας αισθητική αγωγή, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα καλλιτεχνικά προσόντα τους και δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά και πειθαρχημένα. Με τον τρόπο αυτόν αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους, και παράλληλα τιμούν και προβάλλουν το σχολείο τους.

Στη φετινή 2η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών συμμετέχουν χορωδίες από εννέα σχολεία, καθώς και διακεκριμένα ορχηστρικά σχήματα της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος οι χορωδίες του 1ου ΓΕΛ Πυλαίας, του 1ου ΓΕΛ Ευόσμου, του 1ου Γυμνασίου Τούμπας, του 4ου και 15ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, του 1ου Γυμνασίου Θέρμης, του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του Αρσακείου Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτων Θεσσαλονίκης. Ακόμη, στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Λαϊκή Παιδική και Νεανική Χορωδία Δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα φιλοξενηθούν η Συμφωνική Ορχήστρα των Ωδείων «Αστρινίδειο» και «Ε. Σαμαρά» και o διακεκριμένος ερμηνευτής Ανδρέας Καρακότας. Η κάθε χορωδία θα περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της ένα τουλάχιστον κομμάτι του Μίκη Θεοδωράκη τιμώντας την επέτειο των 90 χρόνων του μεγάλου Έλληνα δημιουργού. Η Σχολική Σύμβουλος Μουσικών Δρ Γεωργία Μαρία Τσερπέ θα χαιρετίσει και θα προλογίσει τη 2η Διασχολική Συνάντηση Χωρωδιών.

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στο Θέατρο του Σχολείου τους, για να παρακολουθήσετε τη 2η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών της Θεσσαλονίκης.

Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην Επιτροπή Διοργάνωσης της 2ης Διασχολικής Συνάντησης Χορωδιών, που αποτελείται από τους: Αντωνία Βουλγαράκη (Υποδιευθύντρια-φιλόλογο), Βίκτωρα Βαβαρούτσο (φιλόλογο), Αναστασία Γκίνη (μουσικολόγο), Βασιλική Δεμίρη (φιλόλογο), Βασίλη Μυλωνά (χημικό) και Σοφία Χαριτίδου (φιλόλογο).

Προσθεστε ενα σχολιο


εννέα + = έντεκα

Προτείνετε στο Google