Ένας παππούς ζωγράφισε το αλφαβητάρι των παιδικών μας χρόνων σε σχολείο της Πάτρας

Δημοσιεύτηκε από
|

Το όνομα του, Γιώργος Κατσίποδος. Ο συνταξιούχος, παλιός οικοδόμος και λάτρης της ζωγραφικής, χαρίζει χρώμα και όμορφες εικόνες σε σχολεία της Πάτρας, όπου πραγματοποιεί εθελοντικά τις υπέροχες τοιχογραφίες του.

Οι μικροί μαθητές τον λατρεύουν, οι γονείς των παιδιών τον ευγνωμονούν και οι δάσκαλοι των σχολείων τον καλούν να αφήσει και στις δικές τους τάξεις το έργο του. Ο κ. Γιώργος συνεχίζει εντελώς αφιλοκερδώς να δουλεύει για τους μικρούς μαθητές φτιάχνοντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για αυτούς. Τον περασμένο Ιανουάριο βραβεύτηκε μάλιστα για τη συνεισφορά του προς τη νεολαία με τιμητικό έπαινο από την εφημερίδα Πελοπόννησος.

Η τελευταία του δημιουργία φιγουράρει στους τοίχους του δημοτικού σχολείου στο Σούλι της Πάτρας, το οποίο πλέον φιλοξενεί την τοιχογραφία με το αναγνωστικό που μας συνόδευε στα θρανία της πρώτης τάξης. Ένα βιβλίο που πρωτοχρησιμοποιήθηκε το μακρινό 1956 και έγινε γνωστό με τις εικονογραφήσεις του και τα χαρακτηριστικά του παραδείγματα.

Η Λόλα και η Άννα ζωντάνεψαν μέσα από τα πινέλα του κ. Γιώργου. Θαυμάστε τον επί το έργον στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το τοπικό patrasevents:

 

 

Προσθεστε ενα σχολιο


έξι + = δεκατρία

Προτείνετε στο Google