Ένας βιβλιότοπος για παιδιά από το Δήμο Παλαιού Φαλήρου

Δημοσιεύτηκε από
|

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης & το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σας προσκαλούν

την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00

 

στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»

στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με τίτλο:

Παλαιό Φάληρο – Ένας βιβλιότοπος για παιδιά.

 

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνεργασία με τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται στις 2 Απριλίου κάθε χρόνο.  Αυτή τη χρονιά  το σύνθημά μας είναι:

«Με σύμμαχο σου μια εικόνα, ένα σύνθημα, ένα βιβλίο, διώξε τη βία απ’ το σχολείο»

 

  Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

  • Έκθεση εικονογράφησης μελών Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος, από 24 Μαρτίου έως 1 Απριλίου.

Εικονογράφοι εκθέτουν έργα τους κατά της βίας και υπέρ της ανεκτικότητας, της αλληλοκατανόησης  και της αποδοχής του διαφορετικού.

Παράλληλα στην έκθεση θα εκτεθούν και συνθήματα ενάντια στη βία που έχουν γράψει συγγραφείς μέλη του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

  • Επίσκεψη των σχολείων στην έκθεση από την Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Παρασκευή 1 Απριλίου. Συγγραφείς και εικονογράφοι θα ξεναγήσουν τα παιδιά στην έκθεση, θα αφηγηθούν ιστορίες, θα  παίξουν και θα δημιουργήσουν μαζί.
  • Μικρή βιβλιοθήκη ενάντια στη βία:

Τα σχολεία θα έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν μία βαλίτσα με βιβλία τα οποία επέλεξε ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Θα  μπορούν να τα επεξεργαστούν στην τάξη και με αφορμή αυτά να παράγουν εκπαιδευτικό υλικό -αφίσα, puzzle, ντόμινο, κολλάζ, ζωγραφιές ή ότι άλλο επιθυμούν τα παιδιά- και να το προσθέσουν στην βαλίτσα, η οποία θα συνεχίσει το ταξίδι της. Στο τέλος όλο το υλικό  των παιδιών θα παρουσιαστεί  στην έκθεση.

Η ημέρα και η ώρα που θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη  από τα σχολεία θα καθοριστεί έπειτα από συνεννόηση με τον διευθυντή ή την προϊσταμένη του σχολείου που θα δηλώσει ενδιαφέρον.

  • Εγκαίνια έκθεσης

Η επίσημη έναρξη της έκθεσης και των δράσεων της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλοίσβος.

Προσθεστε ενα σχολιο


έξι − = τρία

Προτείνετε στο Google