Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε από
|

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φιλεκπαιδευτικό Σωματείο eduACT διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League. Στις 5 και 6 Μαρτίου 70 ομάδες με συνολικά 850 παιδιά από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.

Θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι το Trash Trek και σύνθημά μας το “Waste Wise”. Τα παιδιά χρησιμοποιώντας ως όχημα το παιχνίδι και την κατασκευή ρομπότ θα επιχειρήσουν να προτείνουν και να σχεδιάσουν έξυπνες λύσεις για την ορθότερη διαχείριση των απορριμάτων μας.

Παράλληλα, για πρώτη φορά ξεκινά φέτος το Junior FIRST® LEGO® League, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά μεταξύ 6 και 9 ετών.

Το πρωτάθλημα ρομποτικής δεν επιδιώκει μόνο την ανάδειξη μικρών επιστημόνων. Πρωταρχικός στόχος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την ομαδική εργασία και την αποτελεσματική συνεργασία, τη δημιουργική σκέψη και την ανάπτυξη των ηγετικών τους δεξιοτήτων.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μπορείτε να ζήσετε κι εσείς αυτήν τη μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία από κοντά συμμετέχοντας ως εθελοντές/ εθελόντριες. Σας περιμένουμε όλους και όλες για ένα διήμερο γεμάτο εκπλήξεις, χαμόγελα και καινοτόμες ανακαλύψεις!

Η φόρμα συμμετοχής των εθελοντών-ριών: http://eduact.org/form/view.php?id=16922

Η σελίδα του διαγωνισμού: http://firstlegoleague.gr

Προσθεστε ενα σχολιο


ένα + = τρία

Προτείνετε στο Google