Σε αυτούς τους δήμους της Θεσσαλονίκης τα σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά

Δημοσιεύτηκε από
|

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στους δήμους Παύλου Μελά, Λαγκαδά, Βόλβης, Δέλτα, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Κορδελιού- Ευόσμου, Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκέων, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού, Πυλαίας – Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω του παγετού. Κανονικά θα λειτουργήσουν στο δήμο Θέρμης (εκτός από τα τρία σχολεία αναφέρονται παρακάτω).

O δήμος Παύλου Μελά, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει:Με Απόφαση του Δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη, όλες οι σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές αύριο Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2017, λόγω παγετού και για την καλύτερη προετοιμασία των χώρων, καθώς και την ασφάλεια πρόσβασης των μαθητών. Παρακαλούνται οι διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό να προσέλθουν στα σχολεία για τη διαπίστωση και την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στην ανακοίνωση του δήμου Λαγκαδά, τονίζεται: “Κλειστές την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 οι σχολικές μονάδες στον Δήμο Λαγκαδά | Από τον Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται η αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια), αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές του Δήμου μας και δεδομένης της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων. Για τις επόμενες ημέρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση αύριο”.

Η ανακοίνωση του δήμου Βόλβης, αναφέρει: “Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, μιλώντας στο Thestival ανέφερε: “Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα είναι τη Δευτέρα κλειστά λόγω του ψύχους και αύριο θα αποφασίσουμε τί θα ισχύσει την Τρίτη. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί”. Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, με τον δήμαρχο, Πέτρο Σούλα, να δηλώνει στο Thestival: “Μετά από επικοινωία που είχαμε με την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ανακοινώσαμε ότι τα σχολεία στον δήμο μας θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα κλειστά, όμως οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά”.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης φωτόπουλος, τόνισε στο Thestival: “Από το πρωί ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο θέμα. Καταβάλαμε προσπάθειες για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας. Είναι αδύνατον, είναι όλα παγωμένα. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε, τα σχολεία του δήμου Δέλτα να παραμείνουν αύριο κλειστά”.

Στον δήμο Νεάπολης Συκεών τα σχολεία, θα παραμείνουν τελικά κλειστά. Η επιτροπή παιδιάς του δήμου Νεάπολης – Συκεών,  αποφάσισε να μη λειτουργήσουν λόγω  του ψύχους τα σχολεία της περιοχής. Θα λειτουργήσουν ωστόσο οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Στο δήμο Θέρμης, πρόκειται να λειτουργήσουν αύριο όλα τα σχολεία, εκτός από το 2ο Γυμνάσιο στο Νέο Ρύσιο, το 2ο Γυμνάσιο Τριλόφου και το Ειδικό Τεχνικό Σχολείο στο Ν. Ρύσιο.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τα σχολεία του δήμου Καλαμαριάς, όπως ανακοίνωσε ο δήμος.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και στο δήμο Θερμαϊκού, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση του ο τοπικός δήμος.

Kλειστά θα παραμείνουν τελικά τα σχολεία και στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Έπειτα από σχετική επικοινωνία της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου με τους υπευθύνους της ΕΥΑΘ αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες περιοχές του δήμου αποφασίστηκε η μη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, καθώς το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και οι κακές καιρικές συνθήκες, που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων της ΕΥΑΘ.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι το πρόβλημα θα λυνόταν μέσα στις επόμενες ώρες, ωστόσο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δεν επιτρέπουν την άμεση επίλυσή του. Παρόλο που η διοίκηση του δήμου , όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, είχε εξασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση σε όλα τα σχολεία, καθώς έχουν καθαρισθεί όσοι αύλειοι χώροι είχαν ανάγκη αποχιονισμού και οι διευθύνσεις των σχολείων είχαν ενημερωθεί αναφορικά με το θέμα της θέρμανσης και ενεργοποίησαν τη θέρμανση σε όλους τους χώρους των σχολείων εξασφαλίζοντας ικανοποιητική θερμοκρασία για αύριο το πρωί, τα προβλήματα υδροδότησης αναγκάζουν τη δημοτική αρχή να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων μέχρι νεοτέρας.

Τέλος, στο δήμο Θεσσαλονίκης κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της ενημέρωσης εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.

Προσθεστε ενα σχολιο


πέντε + = δεκατρία