Σε απόγνωση οι γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από
|

Κραυγή απόγνωσης από τους γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες. Καταγγέλλουν ότι το Υπουργείο Παιδείας στερεί από τα παιδιά τους το δικαίωμα στη μάθηση και τη κατάρτιση, αφού ο χρόνος φοίτησης στα ειδικά σχολεία μειώθηκε και δεν επαρκεί για την εκπαίδευση τους.

«Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια, όταν μειώθηκε κατά δύο έτη ο χρόνος φοίτησης στα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπου μπορούν να φοιτήσουν παιδιά από την ηλικία των 14 χρόνων.

Στέλνουμε επιστολές στους αρμοδίους, επισημαίνοντας πως τα έξι χρόνια φοίτησης δεν είναι αρκετά για να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών, αλλά δεν παίρνουμε απαντήσεις» επισημαίνει στη «δημοκρατία» η Μαρία Μπιμπισίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΕΕΕΕΚ, που βρίσκεται στη Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Εξηγεί ότι «ενώ τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης δικαιούνται να επαναλάβουν τη τάξη σε περίπτωση υστέρησης, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα επανάληψης της φοίτησης τους σε κάθε τάξη τουλάχιστον για μία φορά, υποχρεώνονται να ολοκληρώσουν σε έναν ελάχιστο και ανεπαρκή χρόνο φοίτησης χωρίς κατόπιν να τους παρέχεται καμία περαιτέρω προοπτική εξέλιξης».

Οι γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα και αφού τα παιδιά ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους. « Μετά την αποφοίτηση από τα ΕΕΕΕΚ η μόνη δυνατότητα του παρέχεται στα παιδιά είναι να ενταχθούν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των δήμων, στα οποία όμως οι θέσεις είναι ελάχιστες, ή σε ιδιωτικά κέντρα που πολλοί γονείς αδυνατούν να πληρώσουν» σημειώνει η κυρία Μπιμπισίδου.

Οι γονείς σημειώνουν ότι έχουν στείλει επανειλημμένα επιστολές διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και ζητούν να δοθεί λύση.

Πηγή: Δημοκρατία

Προσθεστε ενα σχολιο


επτά − = δυο