Θεσσαλονίκη – 420 μαθητές αναλαμβάνουν σήμερα ρόλο διπλωματών στο 16ο MUN

Δημοσιεύτηκε από
|

Με τη συμμετοχή 420 μαθητών από 32 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, της Σερβίας και της Τουρκίας αρχίζει σήμερα το 16ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN), στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Κολλέγιο. Το τριήμερο συνέδριο αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων του ΟΗΕ και οι μαθητές θα κληθούν να αναλάβουν το ρόλο διπλωματών εκπροσωπώντας διάφορες χώρες.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 5 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εκκλησιαστικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς» (Διακονία, Νικολάου Πλαστήρα 65, Πυλαία). Στην τελετή λήξης των εργασιών του συνεδρίου το Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 4 μ.μ., θα παραστεί ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.

Κατά τη διάρκεια του 16ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών(MUN) οι μαθητές Θα έχουν την ευκαιρία να ερευνήσουν και να συζητήσουν, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα, σημαντικά ζητήματα, όπως η οικονομική κρίση, το προσφυγικό, η ανεργία και η μόλυνση του περιβάλλοντος. Αξιοποιώντας τη δύναμη της πειθούς και της επιχειρηματολογίας, οι έφηβοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις των χωρών τους, θα αντιπαρατεθούν, θα συνθέσουν απόψεις και θα προτείνουν συναινετικές λύσεις με τη μορφή ψηφισμάτων.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων για παγκόσμια προβλήματα, ενώ, παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τις βασικές αρχές της έρευνας και την επίσημη γλώσσα της διπλωματίας, αλλά και να βελτιώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες.

Οι εργασίες του 16ου Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, που τελεί υπό την αιγίδα του εκδοτικού οίκου “Εxpress Publishing”, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Μαρτίου και το Σάββατο 3 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του γυμνασίου-λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου, στην Πυλαία.

Προσθεστε ενα σχολιο


πέντε − τρία =

Προτείνετε στο Google