Το “Star Wars” και τα πηνία του Τέσλα στο Astroparty του Νόησις στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε από
|

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» ανοίγει τις πόρτες του και γιορτάζει μαζί με όλη την πόλη το πάρτι των Αστεριών, με ελεύθερη είσοδο.

Μεταξύ άλλων οι φανατικοί του Star Wars θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν …μάχες με φωτόσπαθα στο πλαίσιο του αφιερώματος για τα 40 χρόνια της ιστορικής σειράς ταινιών.

Παράλληλα σε ειδικό χώρο, τα αγαπημένα   video games της δεκαετίας του 80 ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν και καλούν τους νεότερους να γνωρίσουν παίζοντας την ιστορία τους.

Όσοι ενδιαφέρονται για την εναλλακτική μουσική θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μοναδική συναυλία με τη May Roosvelt και το theremin το ηλεκτρικό μουσικό όργανο που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των ανοιχτών για το κοινό εκδηλώσεων του Astroparty.

Από τις 15.00 το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ  δράσεις για κάθε ηλικία αναδεικνύουν τη μαγεία της Επιστήμης που μετατρέπεται σε ψυχαγωγία.

Ειδικότερα μερικές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι:

– Επίδειξη και ενημέρωση από ειδικούς για τα drones

– Παρατήρηση νυχτερινού ουρανού με τα τηλεσκόπια του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας

– Οπτικοακουστικό show με πηνία Τέσλα

– Ρομποτική, επίδειξη και  workshops

– Προβολή στο Πλανητάριο της ταινίας του Θεοφάνη Ματσόπουλου «Αποχαιρετώντας το Cassini»

– Προβολή στο Κοσμοθέατρο της ταινίας «Αδρεναλίνη»

– Προβολή της ταινίας «Η μυστική ζωή των υλικών» που παρουσιάζει ένα ταξίδι γύρω από την επιστήμη των υλικών, τις διεργασίες που εκτελούνται , τις καινοτομίες, τους ανθρώπους πίσω από την έρευνα και τις τελευταίες εξελίξεις , σε ένα ντοκυμαντέρ βασισμένο σε χαρακτήρες

– Παρουσίαση του «έξυπνου» φορέματος που απέσπασε το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό «Rethinking The Future Awards 2017» και σχεδιάστηκε από φοιτήτριες του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ

– Ξεναγήσεις στους χώρους του Μουσείου και πολλές ακόμη εκπλήξεις

Προσθεστε ενα σχολιο


τέσσερα + δυο =

Προτείνετε στο Google