Ξεκινά σήμερα το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στη ΔΕΘ-Helexpo

Δημοσιεύτηκε από
|

Ξεκινά σήμερα το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO, με στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε θέματα περιβάλλοντος.

Το φεστιβάλ στοχεύει στην καθιέρωση ενός θεσμού ανάδειξης της ανακύκλωσης, μέσω του οποίου θα προβάλλονται τα αντίστοιχα θέματα, τα projects που αναπτύσσονται σε ετήσια βάση, τα οφέλη, η προβολή και η ευαισθητοποίηση δημοτών και επισκεπτών, καθώς και οι ετήσιοι στόχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές. Όσον αφορά στο τελευταίο αυτό σκέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι στους άμεσους στόχους του Δήμου συμπεριλαμβάνεται η αύξηση της ανακύκλωσης από το 14% που είναι σήμερα στο 25%, καθώς και η προσέγγιση του 50% έως το τέλος της θητείας της Δημοτικής Αρχής, η οποία παρέλαβε το αντίστοιχο ποσοστό στο 3%.

Ο σχεδιασμός της διοργάνωσης περιλαμβάνει:

– Προβολή του προγράμματος και των δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
– Ημερίδες ανταλλαγής απόψεων – αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, το σκανδιναβικό μοντέλο και την κυκλική αλληλέγγυα οικονομία – και μεταφοράς καλών πρακτικών μεταξύ των φορέων της ανακύκλωσης και με τη συμμετοχή δημοτών.
– Ανάδειξη των συνεργασιών με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τη βελτίωση των διαδικασιών και την αύξηση της ανακύκλωσης.
– Συμμετοχή όλων των συστημάτων και των ρευμάτων ανακύκλωσης για την προβολή της λειτουργίας τους και των οφελών που προκύπτουν.
– Συμμετοχή μονάδων της εκπαιδευτικής κοινότητας με παρουσίαση των δραστηριοτήτων τους γύρω από την ανακύκλωση.
– Οργάνωση διαδραστικών εργαστηρίων παρουσίασης της ανακύκλωσης.
– Ανάδειξη καινοτόμων πρακτικών ανακύκλωσης που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
– Οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το 3ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης αναμένεται να αναπτυχθεί παράλληλα με τη 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου και την Ανθοέκθεση της ΔΕΘ, με συνδιοργανωτές την Ανατολική ΑΕ και ΕΥΑΘ, ενώ τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης.

Προσθεστε ενα σχολιο


οκτώ + επτά =